NedCAD’s expertise: verwerken van 16.000 CAD-tekeningen binnen één week

Van onze opdrachtgever IFE Tebel Technologies, onderdeel van Knorr Bremse, kregen we onlangs de vraag of we snel 16.000 CAD tekeningen konden omzetten naar PDF, PNG, TIFF. Daarbij was een spreadsheet met alle informatie over de tekeningen – zoals revisies, schaal en papierformaat – gewenst.

Eerdere pogingen van andere partijen met diverse utility’s leverden niet het gewenste resultaat.

De achtergrond van dit verhaal is dat IFE Tebel Technologies zijn CAD-tekeningen centraal wil opslaan in het document-beheersysteem van Knorr Bremse in Oostenrijk. Voor distributie en goede leesbaarheid moesten alle CAD-tekeningen die ooit gemaakt waren omgezet worden naar een specifiek PDF-formaat.

Om deze taak goed te kunnen uitvoeren heeft NedCAD een computer-grid ingezet met voor CAD geoptimaliseerde hardware en software.

Door gebruik te maken van LISP- en BASH- scripts in Linux konden de 16.000 CAD tekeningen in een aantal slagen geprepareerd en geëxporteerd worden. Door eerst alle tekeningen goed te checken op fouten en onvolkomenheden, en deze direct op te lossen, werden de vervolgstappen een kwestie van voldoende rekenkracht inzetten.

Trivia:

  • BricsCAD v18.2 was in staat om 2000 tekeningen per processor per uur te bewerken.
  • Grootten van bitmaps van tekeningen liepen op tot wel 140 Mpixel.
  • Gedurende vele tienduizenden cycli van openen, bewerken en opslaan is BricsCAD niet één keer vastgelopen.

Geïnteresseerd in wat NedCAD voor u kan betekenen op dit gebied? Voor meer informatie neem contact op, we komen graag een keer vrijblijvend langs om met u de mogelijkheden te bespreken.

 

 

NedCAD’s expertise: verwerken van 16.000 CAD-tekeningen binnen één week
Scroll to top