Maatwerk: CAD- en bedrijfsprocessen optimaliseren

De belangrijkste bladzijde van deze site…

Okay, dat verdient uitleg. Een CAD-programma maakt het mogelijk je bedrijfsdoelen waar te maken. Echter, stoppen bij de aanschaf en de bijbehorende opleidingen is niet altijd handig want je kan meer uit de investering halen door automatisering. Zeker, het is een kwestie van kosten en baten, maar er is vaak veel winst te behalen. Ga je nog een stapje verder, dan kijken we over de muren van de CAD-afdeling naar hoe dingen goed aansluiten bij andere bedrijfsprocessen.

Parametrie

Repeterende werkzaamheden automatiseren is vaak wat dan het eerst opkomt. Stel dat de bedrijfsspecialiteit het maken van rechthoekige plaatjes met een rond gat in het midden is waarbij de klant zelf de maten, materiaal en aantallen kan kiezen. Orders komen online binnen en het CAD-systeem tekent ze automatisch. Daarna worden automatisch CNC-gegevens gemaakt die via nesting uiteindelijk resulteren in een productieactie waarna de plaatjes, voorzien van een code verpakt en verzonden worden. Het label komt uit een database en de database-index zit in de CAD-tekening.

Dit eenvoudige voorbeeld kan natuurlijk veel complexer zijn. Het zou bijvoorbeeld kunnen gaan om een bedrijf dat afsluiters maakt waarbij een opdrachtgever specificaties opstuurt en het CAD-systeem zelf alle onderdelen genereert en productieklaar maakt. Het is altijd de moeite waard om binnen je organisatie te onderzoeken in hoeverre vergaande parametrie geld kan besparen. En er is meer…

Pushing boundaries

Soms mis je functionaliteit in een CAD-pakket. CAD-pakketten zijn immers behoorlijk universeel en niet toegespitst op jouw activiteiten. Je kan op zoek gaan naar oplossingen van derden. Vind je die? Dan heb je geluk. Zo niet, dan heb je ook geluk want je weet nu dat NedCAD bestaat. Het is sowieso vaak verhelderend om vrijblijvend over zulke wensen contact op te nemen.

Neem Gin bijvoorbeeld (niet letterlijk). Gin is een commando om geografie van bronnen als PDOK.nl in te lezen, superhandig maar tegelijkertijd ook een illustratie van wat wij kunnen. Of Tsin, een tool om rechtstreeks data uit total-stations, volledig geautomatiseerd, om te zetten in een volledige tekening. Een laatste voorbeeld is het bepalen van complexe uitslagen door numerieke wiskunde in te zetten.

Wiskunde inzetten om te komen tot uitslagen van complexe producten. Courtesy NedCAD

Dit zijn activiteiten die bepalen wie NedCAD eigenlijk is.

En waarom was dit de belangrijkste bladzijde?

We verkopen software, we trainen mensen en ondersteunen onze opdrachtgevers. Echter, automatiseren – het maken van zowel eenvoudig als uiterst complex software-maatwerk – maakt ons uniek door zowel in de diepte als in de breedte onze kennis in te zetten. Niet arrogant bedoeld, maar wij behoren wereldwijd tot een handvol bedrijven die in staat zijn dergelijke complexe dingen op te lossen en dat maakt ons uniek in Nederland (en daarbuiten).

Het is deze expertise die ons met name onderscheidt en interessant maakt voor potentiële opdrachtgevers. Zoals al gezegd, neem gerust geheel vrijblijvend contact op in die gevallen waar anderen zeggen: “dat kunnen wij niet” of “dat is onmogelijk”.

Scroll to top