Voor NedCAD is het alweer acht jaar geleden dat we met BricsCAD aan de gang zijn gegaan. Ons enthousiasme is alleen maar gegroeid. Waarom wij destijds hebben gekozen voor BricsCAD en waarom het loont om over te stappen wordt hierna uitgelegd.
Table of Contents
1: Prijs: Meer voor minder
In 2013 waren we op zoek naar een alternatief CAD-pakket met minimaal dezelfde functionaliteit als de gangbare CAD-pakketten. Het moest Lisp ondersteunen, stabiel, redelijk geprijsd en innovatief zijn. Daarnaast wilde we ook dat het een moderne 3D-kernel bevatte. Een extra eis was dat onze CAD-software (CADchUP) er op moest draaien. Zo kwamen we uit bij BricsCAD.
Een belangrijke reden om destijds te zoeken naar een professioneel alternatief was dat gangbare CAD-leveranciers bedragen voor hun software gingen vragen die volgens ons niet meer in verhouding stonden tot hetgeen ze boden.
Tot op de dag van vandaag blijven de jaarlijkse onkosten maar stijgen en wat je daarvoor terugkrijgt blijft miniem. Ook word je steeds meer gedwongen om jaarlijks te updaten. Na acht jaar kunnen wij concluderen dat je bij BricsCAD zeker wél “meer voor minder” krijgt.
Voor gangbare CAD-programma’s betaal je tegenwoordig zomaar duizenden euro’s per jaar. Daarnaast wordt je gedwongen om een jaarlijks, meerjarig contract af te sluiten en sta je met je rug tegen de muur.
BricsCAD is wel vriendelijk geprijsd. Wil je eenmalig het pakket kopen of wil je jaarlijkse updates ontvangen? Je bent vrij in het kiezen van een licentievorm.
CAD- & bedrijfsprocessen automatiseren met Lisp
2: Meer mogelijkheden: 2D, 3D, BIM, Mechanical, Sheet-metal
BricsCAD is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo zijn er de universele versies: Classic, Pro en Platinum. Toepassingsgerichte versies zijn: BIM en Mechanical. Er is ook een versie waarin alles zit: BricsCAD Ultimate.
Het unieke van BricsCAD: Binnen één programma is alle functionaliteit mogelijk. Dat betekent dat 2D, 3D, parametrie, direct modelling, BIM, sheet-metal en meer allemaal wordt opgeslagen in één en hetzelfde bestandformaat: DWG.
BricsCAD steekt dus heel slim in elkaar.
En er is nog een belangrijk argument: De ontwikkelsnelheid van BricsCAD is extreem hoog. Iedere nieuwe versie levert verbazend veel nieuwe, en vooral bruikbare, ontwikkelingen op.
3: Overstappen is echt makkelijk
Het mooiste van alles is dat al je DWG-tekeningen, gemaakt in een ander CAD-pakket, direct werken in BricsCAD. Andere bestandsformaten zijn met Communicator eenvoudig om te zetten.
Gebruik je Lisp-routines? Meestal werken die in BricsCAD zonder aanpassingen. Zo niet, dan heeft NedCAD de kennis en ervaring in huis om Lisp-routines werkend te krijgen, toekomstbestendig te maken en uit te breiden met nieuwe functionaliteit. Alles met het doel om construeren, ontwerpen, tekenwerk en bedrijfsprocessen nog efficiënter te maken.
Gebruik je nu AutoCAD? Dan is de overstap wel heel erg makkelijk: Vrijwel alle commando’s werken hetzelfde in BricsCAD en de “look&feel” komen behoorlijk overeen. We hebben je binnen een dag op stoom met de “Migratie naar BricsCAD-training“.
Wist je dat je 30 dagen BricsCAD kan uitproberen? Download via nedcad.nl/bricscad.