Plot-proces automatiseren

Table of Contents

Uitdagingen

PLayout wordt gebruikt om het plot-proces te vereenvoudigen en om snel layouts aan te maken met de juiste automatisch gegenereerde instellingen voor het plotten.

Daarnaast verzorgt PLayout de plaatsing van het tekeninghoofd, het tekenen van een kader en viewports. Het voordeel van deze aanpak is dat de gebruiker met slechts een paar klikken een bruikbare plot-lay-out krijgt, zonder zich zorgen te hoeven maken over plotter-instellingen voor iedere afdruktaak.

Het principe: maak het plotten ongecompliceerd en eenvoudig, omdat in 99% van de gevallen, de antwoorden op al die plot-vragen toch hetzelfde zijn.

PLayout zorgt er ook voor dat problemen met marges, zoals hierboven besproken, worden opgelost. Veel printers worden niet goed ondersteund met als resultaat dat het CAD-programma soms een puinhoop maakt van de plot. De marges zijn vaak onjuist, delen van de plot worden niet afdrukt of delen van het papier worden niet gebruikt. PLayout lost deze problemen op. Correcties van de marges van printers kunnen worden toegepast voor elke .pc3-plotter.

Concept

  • Slechts één keer: er worden expliciete definities van plotters gemaakt en geconfigureerd.
  • In de meeste gevallen kan de gebruiker de plotter, met instellingen die wenselijk zijn voor een bepaalde layout, direct kiezen via de opdrachtregel. Dit kan worden gezien als standaardisatie binnen de organisatie
  • In gevallen waarin een andere configuratie gewenst is kunnen extra aangepaste .pc3-bestanden worden gebruikt.
  • PLayout raadpleegt en interpreteert ac_cadchup.cfg a_plotting.cfg (AutoCAD) of bc_cadchup.cfg bc_plotting.cfg (BricsCAD).
  • In dit bestand is het ook mogelijk om alternatieve locaties voor de plotterdefinities op te geven. Dit kan handig zijn om per machine afwijkende definities te gebruiken.
  • Voor de volledigheid: PLayout berekent alle geometrie van de layout en plaatst vervolgens het tekeninghoofd, kader, viewport en papierformaattekst.
Plot-proces automatiseren
Scroll to top