Start hier

Veel en goede documentatie is fijn maar het betekent ook veel zoeken. Natuurlijk is het een goed idee om de zoekfunctie te gebruiken.
Daarnaast tref je een inhoudsopgave aan bij alle concepten.
Verder zijn de commando´s voorzien van een doorverwijzing zodat je uitleg en verdieping kunt vergaren.
We wensen je veel werk en leer plezier.

CAD

Het dilemma van de startende CAD-gebruiker: Een enorm woud waar je door de bomen het bos niet kan zien. Het is inderdaad een lang pad met veel vallen en opstaan. Het start met de concepten leren te doorzien.

Wanneer zet ik een laag uit of bevries ik nu juist die laag. Tekenen in model-space is mooi maar hoe gebruik ik lay-outs? En als ik in lay-outs meerdere viewports maak, hoe regel ik dan de weergave van lagen per viewport?
Als je de concepten niet goed doorziet, dan heb je een hele lange en pijnlijke weg te gaan. Doorzie je ze wel, dan zie je ook het bos weer.

In ‘no time’ aan de slag met CAD

In ‘no time’ aan de slag met CAD? Vooral voor ongeduldige mensen – en dat zijn we toch allemaal? Helaas werkt het niet helemaal zo.
Een CAD-omgeving is echt anders dan normale programma’s en daar hoort een steile leercurve bij.
Dus vergeet even een “klik-klak-klaar-omgeving” maar “cut the crap” en aan de slag.
De concepten zijn bedoeld om iemand zo snel mogelijk aan de gang te krijgen met CAD. Er staan geen overbodige zaken in en als je serieus aan de slag wil dan is het belangrijk dat je alles snapt en kunt uitvoeren.
Sla niets over, van de basale kennis naar het oplossen van complexe problemen waar je die basale kennis absoluut voor nodig hebt.

2D & 3D tekenen

Belangrijke principes en commando’s worden geleerd. Daarmee gaan we complexe problemen te lijf. Je kunt daarna tekenen, zowel 2D als 3D.
Met de opgedane kennis is het aan jezelf om één van de wegen naar Rome te kiezen bij het oplossen van CAD-vraagstukken – dat maakt CAD ook leuk en uitdagend.
Je hebt ongetwijfeld een beeld bij wat een CAD-programma kan doen: het bouwen van een computermodel van vormen, onderdelen, huizen en meer.
Soms zal de aanpak gelijk zijn aan pen en papier: je kunt lijnen en bogen tekenen. Bij het werken in 3D is de overeenkomst met pen en papier weg. Bij 3D is de associatie lijmen, afhakken en boetseren meer op zijn plaats.
Een tekening – net als een brief en taal – is een communicatiemiddel. Je kunt er op twee manieren naar kijken.
Een CAD-model is een:
• Vat met geometrische informatie.
• Omgeving waarin je kan onderzoeken en verslagleggen.

CADchUP, Forensics, GIS en ACME

Deze speciale werkomgevingen bevatten knoppenbalken met knoppen, commandos, die een efficiënte en universele manier van werken met CAD vergroten.
Kies je voor de knoppenbalken dan tref je hier de meest gebruikte commando’s als knop aan en die zijn gerangschikt in duidelijke hoofdstukken, balken, naar functie. Veel knoppen, commandos, zijn voorzien van extra kenmerken en routines. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vermaten, de maatlijn en teksten worden dan meteen op de juiste laag gezet.

CADchUP zorgt ervoor dat je snel aan de slag kunt en de bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd en gestandaardiseerd. Deze manier van werken levert tijdwinst op, uniformiteit in de werkwijze en er kan een hoger rendement gehaald worden.

De grote van je knoppen kun je instellen door met je rechter muis te klikken naast een knop en dan kies je uit het menu dat je ziet onderaan toolbar size.

Start hier
Scroll to top