Hardware

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de CAD-software is het belangrijk dat de hardware juist wordt gekozen. Bestaand uit een uitgebalanceerde samenstelling van computers, monitoren, printers en plotters.

Voor een goede werking is het van belang dat een computer met beleid gebouwd of gekozen wordt.

Het is vooral belangrijk om te beseffen dat zowel AutoCAD als BricsCAD zwaar hangen op STP, single thread performance. Dat wil zeggen dat de meeste taken niet verdeeld worden over meerdere processorkernen maar door één draad afgehandeld worden. Je kunt gaan voor de absolute top. Echter als je het niet zo interessant vindt om 4 seconden te wachten i.p.v. 3 seconden, dan blijken iedere keer de high-en-processoren uit de G-series van AMD Ryzen een goede keuze te zijn omdat die een geïntegreerde grafische kaart hebben en dus qua kostprijs en ruimte interessant zijn.

Voor wat betreft geheugengebruik is 16 GB of 32 GB RAM geen luxe voor zwaardere tekeningen.

Als opslagmedium voor het besturingssysteem, de software en eventueel data zijn NVMe M2-modules een prima idee.

Een voorbeeld van een systeem – vandaag geschreven en morgen verouderd – staat hier.

Scroll to top